Teuleria de Fontanellas
Castellfollit del Boix

Cal Fontanelles. Nord de Castellfollit del Boix
    Emplaçament
    Agafar el camí de Castellfollit al Pla de Fontanelles, abans d’arribar a Ca l’Enrica, en un marge entre dos camps.
    607

41.68903
    1.70428
    392170
    4616062
    08059 - 112
    08058A007000370000PS
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

La teuleria de Fontanelles es troba situada molt a prop del torrent del Clot, adossada a un marge. Es tracta d’una construcció de planta rectangular totalment reblerta amb vegetació i terra. Es conserva la totalitat de la façana, orientada a migjorn, amb l’arc de mig punt  que dona accés a la zona de treball i a la boca de foc de la cambra de combustió. Està construïda amb pedra irregulars i amb fragments de peces trencades de maons, cairons, teules i rajols. La cambra de cocció, situada a la part superior, està totalment reblerta de terra i actualment es part d’un camp de conreu de cereals.