Teuleria de Can Prat
Castellfollit del Boix

Can Prat. Sud-oest de Castellfollit del Boix
    Emplaçament
    BV-10841 cap a Castellfollit del Boix. Passat el Km 1 el primer a l’esquerra direcció Can Prat. Sota la finca.
    641

41.65771
    1.66105
    388518
    4612639
    08059 - 227
    Cobert de vegetació i enderrocada
    08058A003000940000PR
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

La teuleria de Can Prat es troba situada just al costat de la font de la mateixa propietat, al marge dret del camí de la font. Es tracta d’una construcció excavada a l’argila i amb la part superior construïda amb pedres i morter i algun tram amb el propis maons que s’hi coïen. A la paret nord i sud s’hi obrien dues portes, possiblement les zona de càrrega, una de les quals actualment es troba  tapiada amb maons col·locats verticalment. Cada extrem de la cambra de cocció es troba delimitat per un pilar de totxos. La boca d’accés a la cambra de foc es troba situada a la banda nord, a peu de camí. La zona exterior d’accés a la cambra està revestit amb un mur de pedra lligada amb fang amb la boca d’accés, actualment tapiada amb maons. Al costat de llevant de la teuleria hi ha l’espai on fabricaven els maons i les totxanes.