Teuleria
Sant Quirze Safaja

Pla del Badó
    C-59 direcció sant Feliu de Codines, davant de la benzinera.

Enderrocat
    Núria Cabañas

La teuleria del Badó es troba situada a la zona del Pla del Badó, a la banda de llevant de la carretera C-59 direcció a Sant Feliu de Codines. Es tracta d'una d'un conjunt que conserva la boca de dos forns, un espai de dipòsit i emmagatzematge de l'aigua format per una grans bassa dividida en diversos pilars de secció quadrada de maons situat al cantó de llevant. Aquests pilars sostenen una terrassa, espai que comunica amb la zona de maquinària i elaboració del producte (maons, rajols, teules...) i on s'ubica la xemeneia. A la zona de migjorn, s'hi ubica la zona de colònia formada per set habitatges de planta baixa i un petit pati tancat a la part posterior.

Altres noms: Bòbila Pla del Badó

La teuleria del Badó, durant el segle XX fou transformada amb una notable bòbila, tancada a l'últim quart del segle XX.

PLADEVALL, A. (2018): Sant Quirze Safaja. Un poble de frontera. Editat per Ajuntament de Sant Quirze Safaja.