Terrers De Cal Jep
Vallcebre

Terrers De Cal Jep

L'erosió dels terrers és constant.
    OPC - María del Agua Cortés Elía

Badlands - roques toves argiloses i margoses - entre les cases de Cal Jep, Les Rotes, Ca la Victoria i Cal Isard. Probable font de guix i argila. Periode - principis Paleogen, sèrie - Paleocé, estatge - Danià, facies-Garumnià, unitat - roig superior.

Zona conreada i arbrada a 1,130 -1,150m d'altitud, tallada per un torrent i amb zona de erosió important a la dreta del torrent. Fotografies de Guillem Quer (SPAL).

Els terrers de Vallcebre són del final del Cretaci i principi del Paleogen, fa entre 71 millions i 62 millions d'anys. Això correspon als estatges Maastrichtià (Cretaci Superior) i Danià (Paleocé). Els badlands de Vallcebre pertanyen al Garumnià, nom donat als sediments que es van accumular en llacs pocs profunds i planes pantanoses.