Grau de Sant Climents
Vallcebre

L'erosió dels terrers és constant.
    OPC - María del Agua Cortés Elía

Àrea de badlands desenvolupats en lutites carbonatades i margues del Paleocé. Zona d'erosió important, de margues axaragallades sobre una cinglera, els Cingles de Vallcebre, de roca calcària. Hi ha camps de conreu i feixes abandonades als voltants. Accés fàcil des de la pista de terra entre les cases Creudevella i Cal Menut.

Els badlands o terrers de Vallcebre pertanyen a les roques del Garumnià, nom donat als sediments desenvolupats en llacs pocs profunds i planes pantanoses del Cretaci superior i del Paleocé. Aquestes roques, situades directament damunt de roques del cretaci superior d'origin marí, s'han dividit en quatre unitats de baix a dalt: el garumnià gris, el garumnià roig inferior, el nivel de calcàries de Vallcebre i el garumnià roig superior. Els badlands del Grau de Sant Climents pertanyen al garumnià roig superior.