Terrades
Centelles

Mas Terrades
    Emplaçament
    Agafant un trencall a la dreta a la carretera de Sant Feliu de Codines a Vic, entre el km 17 i el 18
    585

41.80526
    2.21217
    434555
    4628455
    08067 - 80
    XVI
    Es desconeix
    BCIL (PEPCHC 4-5-1995)
    Jordi Petit Gil

Conjunt format per dos cossos d'edificació tradicionals i una edificació adossada en forma de torre de planta quadrada, de planta baixa i dos pisos. El cos tradicional més antic és de planta baixa i un pis amb dues crugies. La coberta és de teula aràbiga a dos vessants en tots els edificis.

L'edifici de la torre és pot considerar com una edificació annexa.

Aquesta masia ja figura als fogatges de 1515. La torre que hi ha podria ser més antiga tot i que hi ha una inscripció de 1670. Estava ben situada en el camí que unia Santa Coloma de Centelles amb Moià a través de Collsuspina. L'edifici adossat a la torre té una llinda de l'any 1688 que podria ser l'any de la seva reconstrucció.

- PLADEVALL, Antoni (1987). Centelles. Aproximació a la seva història. Ajuntament de Vic.