Mas Ollic
Centelles

XVI
    Es desconeix
    BCIL (PEPCHC 4-5-1995)
    Jordi Petit Gil

Conjunt d'edificacions construïdes entorn d'un pati. L'edifici principal és de planta baixa i dos pisos, els dos laterals en canvi només tenen un pis d'alçada cadascun. La coberta al cos principal és de teula aràbiga a dos vessants, els altres dos edificis tenen la coberta a una única vessant, cap a fora del recinte.
    El cos principal d'edificació té una ampliació ortogonal i un mur junt a una altra edificació tancant la lliça.

A l'edifici principal hi ha un arc de mig punt amb una clau de volta datada en 1577.
    Sembla ser que va patir un seguit de reformes en el segle XVII com indica el llindar d'una finestra (1663).

Antoni Pladevall ens diu que la vila rural de l'Ollic ja s'esmentava en 898. Els seus terrenys ocupaven una gran extensió i tot i que inicialment era de propietat comtal, però per donacions dels comtes primer, i després pels senyors de Centelles, hi tingué terres el monestir de Ripoll (l'any 912), el monestir de Sant Joan de les Abadesses i el monestir de l'Estany, que hi tenia els bens més importants abans de 1225, per la qual cosa havia format una batllia de la que exercia com a batlle l'hereu del mas. Segons també Pladevall, abans del segle XVI hi havia dos masos que es van acabar fusionant en un de sol en un anomenat l'Ollic del Bosc en 1553. El mas doncs devia ser reedificat a mitjans del segle XVI

- PLADEVALL, Antoni (1987). Centelles. Aproximació a la seva història. Ajuntament de Vic.