Terradelles
Perafita

Sector nord-oest del terme municipal
    A 1700 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 2'350.

Normes Subsidiàries de Perafita. 1991.
    Jordi Compte i Marta Homs

Terradelles està situada en un punt lleugerament elevat sobre la riera Gavarresa a mig camí entre les runes del molí de Terradelles i les del Mas.
    Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions recentment restaurada, formada per un únic volum de planta baixa i primer pis, bastit amb murs de maçoneria de pedra amb molt morter i amb carreus treballats delimitant les cantonades. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
    La façana principal, orientada al sud, conté a nivell de planta baixa un portal emmarcat amb pedra treballada, amb una finestra emmarcada amb pedra treballada a cada costat. A l'extrem esquerre hi ha un finestral emmarcat amb pedra treballada i llinda de fusta. Al primer pis hi ha tres finestres emmarcades amb monòlits de pedra treballada i una gran eixida cantonera a l'extrem esquerre, sustentada amb bigues i un pilar cantoner de fusta.
    La façana oest conté a nivell de planta baixa un portal d'arc deprimit convex emmarcat amb brancals de pedra treballada i llinda de fusta i dos finestrals emmarcats amb pedra treballada i llinda de fusta. Al primer pis hi ha dues finestres emmarcades amb pedra treballada i la gran eixida que també té sortida a la façana principal.
    La façana nord té un petit cos adossat a l'extrem dret de planta semicircular i bastit amb murs de maçoneria de pedra que podria correspondre a l'antic forn. També a la planta baixa hi ha dues finestres emmarcades amb monòlits de pedra treballada i una emmarcada amb pedra treballada. Al primer pis hi ha dues finestres emmarcades amb pedra treballada i llinda de fusta.
    La façana est conté tres finestres emmarcades amb pedra treballada a la planta baixa i quatre finestres al primer pis emmarcades amb pedra treballada, tres de les quals amb llinda de fusta.