Taverna La Palmera
Olesa de Montserrat

Carrer Anselm Clavé, núm. 99

Jordi Piñero Subirana

Petita taverna i bodega que ha conservat l'ambient d'un establiment característic d'aquest tipus de mitjan segle XX. La botiga ocupa els baixos d'un edifici senzill de l'Eixample, de dues plantes. El reduït espai interior és ocupat per una munió de prestatgeries plenes d'ampolles de vins i licors de les més variades procedències. La botiga també conserva alguns dels elements característics, com ara botes de fusta, les cambres refrigeradores o el taulell (procedent de l'antic Hotel Gori). En l'estret passadís i les cambres de la rebotiga continua la mostra d'ampolles, junt amb altres objectes familiars, anecdòtics i d'índole molt diversa, els quals es troben exposats per totes les parets, talment com si es tractés d'un petit museu particular.

La dècada de 1930 en aquest local, que sempre ha estat propietat de la família Gonell, ja hi havia hagut un bar. Samuel Gonell va obrir la taverna de La Palmera pels volts de 1948. En un principi venien vins a granel i també vianda cuita. De fet, era un establiment molt popular, que donava acollida sobretot a sectors més aviats humils de la vila. Progressivament, el fill del primer propietari, Amadeu Gonell, va anar ampliant l'oferta de la bodega, que va esdevenir un local molt emblemàtic d'Olesa. Durant molts anys va ser habitual que, per les festes de Sant Antoni Abat, Sant Cristòfol i altres esdeveniments que tenien lloc al carrer els propietaris de la bodega treguessin les botes a fora per abastir els transeünts.