Taula de les Creus
Rupit i Pruit

A uns 100 metres al nord dels Bassis, sota el pla de la Palomera

IX-XII
    Completament erosionades i exfoliades.
    Científic/Cultural
    Adriana Geladó Prat

Es tracta d’una llosa plana esculpida amb grafits, situada en una zona emboscada amb diversos afloraments de roques de fàcil exfoliació. La superfície aprofitable és de 0,95 metres per 0,45 metres, orientada a llevant. El conjutn figuratiu està integrat per deu figures i cinc conjunts informes, que presenten formes lineals relacionades amb la figura humana, formes cruciformes de diverses tipologies (creus llatines, creus ansades...) i diverses ratlles. Es tracta d’un treball força groller i arcaïc, que pot estar relacionat amb el jaciment arqueològic de les tombes dels Bassis.

L'edifici està inclòs dins dels límits de l'Espai Natural Protegit del Collsacabra. Les coordenades són aproximades.

ADELL I GISBERT, Joan Albert [et al.] (1984). Osona II. Col. Catalunya Romànica, 3 Barcelona: Enciclopèdia Catalana, p. 465-466.

BANÚS, Miquel (2011). “Noms i indrets a l’entorn de l’Agullola”. Els Cingles de Collsacabra, any XXXII, núm. 65, p. 26.