Taller industrial al carrer Falguera 90
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  Carrer Falguera, 90

  Coordenades:

  41.38282
  2.04159
  419864
  4581698
  Número de fitxa
  08211-237
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Desconegut
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL (19/10/88)
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  36005
  Accés
  Fàcil
  Altres
  Titularitat
  Privada
  9918901DF1891H
  Autoria de la fitxa
  CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  Edificació industrial de petites dimensions, de planta rectangular que fa cantonada entre els carrers Falguera i Rupert Lladó. Està cobert a dues aigües amb la carena paral·lela al carrer de Falguera i només té planta baixa. Per la informació que apareix a l'Inventari de Patrimoni arquitectònic de la Generalitat és possible que originàriament tingués il·luminació zenital, aspecte que ara sembla haver-se perdut, presumiblement per alguna reforma més recent. Presenta cinc finestres ubicades a trams regulars en forma d'arc rebaixat amb la base a tocar del sòcol de l'edifici. La porta d'accés està situada a l'extrem sud de la façana que dóna al carrer Falguera. L'altra façana, al carrer Rupert Lladó, ressegueix les aigües de la teulada i no conté cap obertura. A l'interior destaquen les columnes de ferro que sustenten les voltes.

  L'edifici havia acollit la fàbrica de teixits de Pere Roma, coneguda popularment com cal Pelesquenes, es diu que per la rigidesa dels seu propietari.

  . RETUERTA I JIMÉNEZ, M. Luz; SAMMARTÍ I ROSET, Carme (dir.). Sant Feliu de Llobregat. Identitat i història. Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 2002. 365 p.