Talla de Sant Pere
Alpens

Nucli urbà. La Rectoria , c/ Rectoria, 3. Alpens

Restaurada recentment.
    Bisbat de Vic. c/ Santa Maria, 1, 08500 Vic
    Marta Homs i Jordi Compte

La talla de Sant Pere que es troba ubicada a la rectoria d'Alpens presidia el retaule de l'església Sant Pere de Serrallonga. Es tracta d'una magnífica talla exempta de fusta i pigments emulsionats de 77 cm x 33 cm x 20 cm. La talla representa a Sant Pere, dret sobre una simple peanya rectangular. Porta barba grisa i una tiara amb orelleres vermelles i dues ínfules. Sosté a la mà dreta dues claus de color verd, i amb la mà esquerra un llibre. Les mans estan cobertes per guants, amb una creu a l'anvers de la mà, i amb anells. Porta un vestit blanc, cobert amb una capa vermella de ribets daurats, amb el revers verd, i un fermall que la subjecta.

La talla de Sant Pere va ser restaurada l'any 1993 per Carme Gouda, una restauradora professional de Vic.

FONT, D, Inventari de bens artístics del bisbat de Vic,1995. BDV. 755.