Sud-oest de Vallbona
Vallbona d'Anoia

XIV
    Destruïts per les urbanitzacions
    Ajuntament de Vallbona d'Anoia
    Núria Cabañas

El jaciment arqueològic es troba situat al sud-oest de Vallbona d'Anoia, en una zona en part urbanitzada i en part ocupada per camps de conreu.
    L'any 1985, abans de la seva urbanització, el Sr. Vaello hi va recollir nuclis, raspadors, puntes denticulades, ascles, fulles amb escotadures, perforadors amb un cronologia d'entre el 120.000 i el 30.000 aC dins el període mosterià. L'any 2005 en motiu del projecte d'una nova carretera, variant de la B-224 en el tram de Piera a Vallbona d'Anoia, es va dur a terme una intervenció arqueològica. La prospecció va determinar que la zona, ja completament urbanitzada, havia pogut malmetre el jaciment i la seva destrucció.

La fitxa s'ha omplert amb les dades de la fitxa 20.BARP del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Vallbona d'Anoia, redactat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic del terme municipal de Sant Martí de Tous. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.