Stella Maris
Arenys de Mar

Carrer de Pompeu Fabra, núm. 8

XVII-XX
    Regular
    Presenta problemes estructurals en la fonamentació a conseqüència del tipus de sòl que provoquen que tingui tendència a enfonsar-se pel costat de migdia. També presenta símptomes d'haver estat ocupada i vandalitzada.
    Sí (IPAC)
    Ajuntament d'Arenys de Mar (Riera del Bisbe Pol, núm. 8, 08350 Arenys de Mar)
    Jordi Montlló Bolart

Masia de planta rectangular situada a la urbanització Vilaplana i envoltada de jardí. Té una capella adossada a la façana de migdia. Consta de planta baixa i pis, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal, orientada a sud-oest.

A nivell compositiu, la façana s'organitza a partir de tres eixos simètrics de verticalitat, definits per les obertures. En l'eix central hi trobem el portal d'entrada, de mig punt i dovellat, en planta baixa; i una finestra a la planta pis, d'arc conopial trilobulat gòtic dentat, amb arquets decorats i impostes decorades amb motius zoomorfs i antropomorfs. Als eixos laterals hi trobem dues finestres en planta baixa, de llinda recta i brancals i ampits de pedra; i a la planta pis, dues finestres d'arc conopial i impostes motllurades.

El parament és llis, arrebossat i pintat de blanc a excepció dels escaires on sobresurt una renglera de carreus de forma dentada. Tant les finestres com la porta d'accés són de fusta i amb obertura de dos batents.

A la façana de migdia s'adossa una capella de planta rectangular amb campanar de cadireta a la façana, sense la campana.