Palauet Stella Maris
Arenys de Mar

Carrer de Pompeu Fabra, núm. 8

Neoclàssic
    Sí (IPAC)
    Ajuntament d'Arenys de Mar (Riera del Bisbe Pol, núm. 8, 08350 Arenys de Mar)
    Jordi Montlló Bolart

Palauet als quatre vents, d'estil neoclàssic i de planta quadrangular, situat al carrer de Pompeu Fabra, que forma part de la urbanització Vilaplana. Consta de planta baixa i dos pisos. La coberta és plana i s'aprofita com a terrassa, al centre però, té una teulada de dues vessants que cobreix la caixa d'escala.

Pel que fa a la composició, les façanes s'estructuren simètricament de forma clàssica. La principal i la posterior a partir de tres eixos de verticalitat, i les laterals a partir de quatre. A la façana principal destaca el porxo de l'entrada, en l'eix central, suportat per quatre columnes i quatre pilars, d'estil jònic, amb la coberta plana que fa de terrassa, amb barana de balustrada. La porta d'entrada és d'arc de mig punt. En els eixos laterals, s'obren sengles finestres de llinda recta i persianes de llibret. Al primer pis, el balcó en l'eix central i dues balconades als eixos laterals, també amb balustres. Les tres obertures són de llinda recta, tenen trencaaigües motllurades i suportades per mènsules estriades i persianes de llibret. A la segona planta, les tres finestres són més petites. També tenen persianes de llibret.

El parament a les plantes superiors és llis i arrebossat, només en sobresurten els emmarcaments de les obertures. Però a la planta baixa, en canvi, aquest emmarca el conjunt a partir d'un aparell encoixinat i dovelles a saltacavall.

Corona l'edifici un ampli entaulament motllurat decorat amb una cornisa dentada on s'hi observen quatre gàrgoles, una a cadascuna de les cantonades de l'edifici, per on vessa l'aigua de la teulada.