Sorribes
L'Esquirol

Sant Martí Sescorts
    Pel camí que surt del pk 12 de la carretera de Vic a Camprodon C-153.

Catàleg de béns a protegir POUM 2007, M27. Bé d'interès local.
    Virgínia Cepero González

Masia de planta quadrada, que consta de planta baixa, primer pis i golfes. La coberta és de teula àrab, a dues vessants, i el carener perpendicular a la façana, que es troba orientada a migdia.
    El portal, de grans dimensions, es situa al centre de la façana, i és d'arc de mig punt adovellat, amb un escut i l'any "1610".
    Les finestres són de disposició simètrica, de pedra treballada. La façana principal presenta una finestra a cada banda del portal; tres al primer pis, una de reminiscències gòtiques i l'altra amb uns àngels alats; i tres més a les golfes. A l'angle sud-est, a l'alçada de les golfes, hi ha una barbacana amb elements esculpits.
    La façana de llevant presenta un portal rectangular, dues finestres al primer pis i una a les golfes. A la façana nord, se li adossa un cos de factura contemporània.
    Els murs són de pedra lligada amb morter de calç i tàpia, algunes parts arrebossades, deixant a la vista els escaires regulars de pedra i els elements de ressalt.

Es troba registrada en el fogatge de la parròquia i terme de Sescorts de l'any 1553, quan hi vivia un tal Sorribes. Va ser objecte d'obres de reforma i ampliació al llarg dels segles XVII i XVIII.