Sínia de l'esquerra de l'Anoia
Vilanova del Camí

Zona d'hortes a l'esquerra del riu Anoia i al SW del nucli antic de la vila

Miquel Gea Bullich

Sínia amb el cos construït de maó lligat amb morter de calç o ciment i amb tots els elements relacionats amb el sistema d'extracció de ferro massís.

És un tipus de sínia que pensem que s'ha d'ubicar cronològicament entre l'últim quart del segle XIX i el primer quart del segle XX. Usualment aquest tipus de sínies tenien una cadena que, unida a la roda de la sínia, servia per sostenir els recipients que anaven extraient l'aigua del fons del pou, normalment catúfols de ceràmica però, en sínies més modernes, com és el cas, aquests catúfols havian estat substituïts per "platines", una mena de platets de ferro recoberts de cautxú que feien la mateixa funció que els catúfols.Aquesta és l'única sínia que hem localitzat a Vilanova del Camí, si bé no podem descartar que n'hi hagi algun exemplar més.
    Es troba en desús i desconeixem l'estat de conservació real atès que no es va poder accedir a l'hort on s'ubica.