Safareig públic
Vilanova del Camí

Carrer de la Font, s/n
    Al final del carrer de la Font, just abans de creuar el pont que duu cap al complex esportiu

Ajuntament de Vilanova del Camí. Carrer del Castell, 1
    Miquel Gea Bullich

Antic safareig tradicional proper al riu Anoia. Ocupa un espai que mesura uns 12 x 6 m i que es troba a una cota més baixa que el carrer de la Font. La rentadora del safareig està construïda mitjançant pedres escairades ben treballades disposades amb la inclinació habitual que permetia retornar l'aigua esbandida a la bassa del safareig. La base del safareig no s'aprecia de quin material està construïda atès que està arrebossada. La diferència entre el nivell del carrer i el del safareig s'arranja mitjançant unes escales a l'entrada de l'espai. La bassa està dividida en dos sectors, un de més gran, on pròpiament es rentava la roba, i l'altre més petit, on únicament s'esbandia. L'aigua que alimenta el safareig encara avui en dia prové d'una mina que, en origen, també alimentava la desapareguda Font de les Escales.
    Es conserva una inscripció a la paret que tanca l'espai del safareig pel costat de llevant que fou efectuada l'any 1932, quan s'efectuà un arranjament important del safareig. La inscripció hi diu: "Safareig d'l cumú any 1932", sobta la formació de la paraula "del" mitjançant una "D" un apòstrof i una "L", l'escriptura de la paraula "comú" com a "cumú" i la "N" girada de la paraula "Any".

Safareig públic proper al riu Anoia. La data de construcció del safareig és desconeguda. La que figura pintada a la paret que tanca l'espai (1932) correspon a un arranjament important promogut per l'Ajuntament de Vilanova del Camí aquell any. Concretament , a les actes de l'Ajuntament de l'any 1931 es parla d'una "assignació dins del pressupost ordinari de 2.367,35 pessetes per a l'ampliació i restauració de les piques per a rentar".