Serrat d'en Llogari
Monistrol de Calders

a la serra que s'alça al sud-oest del poble, al Serrat d'en Llogari.
    entre la Serra de les Abrines i el Serrat de Mussarra.

Regular
    algunes de les estructures tenen vegetació que les cobreix parcialment, també s'observa algun petit enderroc d'alguns dels murs, sobretot dels marges.
    08127A005002030000EK
    Sara Simon Vilardaga

Conjunt format per barraques i parets de vinya de pedra seca que formen una espiral que recorre tot el turonet on s'ubiquen, des de la base fins la part superior. En el conjunt hi trobem tres barraques de pedra seca que es troben bastides adossades en diferents punts de les parets de pedra seca que configuren les feixes de conreu de vinya. Una de les barraques, la més gran, es troba situada a l'extrem sud de la part baixa del turó, és del tipus aèria adossada al marge, de planta exterior més o menys quadrada amb coberta de falsa cúpula i porta d'entrada amb llinda plana monolítica i orientada vers el sud-est. Una altra barraca la trobem situada al costat oest i més o menys a mitja alçada del turó; és de tipus aèria també adossada al marge, de planta quadara i coberta amb volta de falsa cúpula, compta amb una obertura d'accés coronada amb llinda plana monolítica i orientada al sud-est.

Popularment el conjunt és anomenat com a "ensaïmada".

Wikipedra: http://wikipedra.catpaisatge.net/ Autor fitxa: Gustau Erill i Pinyot (codi 6123, 6124)