Serrat de Sant Pere
Súria

Turó al darrera del mas Vilella
    Al marge esquerre de la riera del Tordell

XI-XIII
    Dolent
    La pedra d'aquesta muntanya va ser venuda, fa uns decennis pels propietaris del mas Vilella a la mina de Súria, per la qual cosa no hi ha gaires restes de marges i parets , els quals apareixen espoliats, a l'igual que l'edificació de dalt del turó.
    Decret 22.04.1945
    CCAA 12317
    ARQUEOCIÈNCIA- J.M. Huélamo
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Es tracta d'un turó de forma aproximadament cònica, amb diversos aterrassaments, la majoria aprofitats per a la vinya el segle passat. A la terrassa superior, al costat E, es veuen restes de murs perpendiculars al pendent. De la mateixa manera, al cim del turó hi ha senyals de construcció antiga, feta amb pedres de maçoneria irregular travades amb morter de calç. També es veu en algun punt una acumulació de morter de calç i material d'enderroc. Sembla que la construcció del cim tenia planta circular, però no es pot assegurar pel mal estat de conservació de les restes visibles. A un nivell inferior pel costat E, es veuen restes de murs perpendiculars al pendent, que no semblen correspondre a marges de vinya. En tota la muntanya es recullen fragments de ceràmica feta a torn, de pasta grisa i bruna i altres fragments molt rodat amb desengreixant gros que podrien correspondre a ceràmica a mà. També s'ha trobat un fragment de ceràmica vidrada. Sembla poder-se datar l'origen entre els segles XI i XIII.