Cal Minguet
Súria

C/ Ignasi Abadal
    Al costat del rec

Es troba relativament en bon estat. S'ha aixecat modernament un àtic
    ARQUEOCIÈNCIA- J.M. Huélamo
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Edifici de planta en forma de L, construït al costat del canal de Reguant. Originàriament es composava d'una part quadrangular de dos pisos separats per una línia exterior i una tercera planta en un extrem. L'obra està feta de maçoneria irregular i obertures amb recercat de totxo vist i rematades per un arc escarser. Amb posterioritat, s'hi ha afegit una altra planta arrebossada, així com dues plantes més al sector posterior. Hi ha una pedra de gres en forma d'estela davant la porta i un brocal de pou amb parament de ferro forjat per aguantar la corriola.

Existeix una corranda popular que fa referència a aquest lloc "Costafreda, la Taverna / Mas Pujol venen el vi / a Reguant toquen la flauta / i al molí el violí / / A can Torres filen borres / a can Gras filen borràs / les noies de Costafreda / no saben cosir un pedaç / a ca l'Abadal el timbal / a cal Mero el pandero / a cal Minguet, el clarinet / i a cal Daina, la samfaina" (Referència de Jaume Guilà i Castellà i Josep Peramiquel i Cordó. Va ser comprada en els anys 1950 pels actuals propietaris. Sembla que el primer propietari va ser un metge.