Serrat de Palau
Gurb

Parròquia de Sant Esteve de Granollers
    A 1400 metres per camí rural de la carretera C-17, punt quilomètric 66'100

Propietaris diversos
    Jordi Compte

El serrat de Palau es troba situat a l'extrem nord del terme municipal, al sud del riu Ter i a l'est de la riera del Sorreigs.
    Es tracta d'un serrat d'unes 30 hectàrees que s'eleva en un punt força central de la plana de Vic, essent el punt més alt de la parròquia de Sant Esteve de Granollers. Un dels aspectes més destacables del serrat és la vegetació que s'ha conservat a les vessants. En aquestes franges de vegetació, relativament estretes a l'est, nord i oest, i més ampla al sud, es conserva una roureda de roure martinenc (Quercus pubescens), una de les poques conservades en aquest sector de la plana de Vic. La part més compacta de la roureda és la que s'estén entre la Torre d'en Bosch, el Vilar de Palau i l'església de Santa Maria de Palau i en aquesta part es conserven alguns roures de dimensions notables.