Sepultura de les Boïgues del Jut
Montmajor

A 400 m al nord-oest del Mas Fèlix i molí de Querol.

IX-XII
    Carta Arqueològica, nº 6453, any 1991
    María del Agua Cortés Elía. OPC.

Sepultura aïllada excavada a la roca damunt d'una codina d'arenisca força prominent situada en mig de camps de conreu, amb bona visibilitat. Té els extrems lleugerament arrodonits i la capçalera més ample que els peus, tipus banyera. Les mesures són: 1,92 m de longitud, 47 cm d'amplada màxima i 40 cm de profunditat. Està orientada d'est a oest.

A l'edat mitjana es feien alguns enterraments aïllats, lluny d'esglésies i relacionats amb un lloc d'hàbitat, generalment excavats a la roca i antropomòrfics. La tomba es cobria amb lloses de pedra encaixades. Desconeixem si aquesta sepultura va donar material i on es troben aquests.

BOLÓS, J. i PAGÉS, M. (1982). Les sepultures excavades a la roca. A: Necròpolis i sepultures medievals de Catalunya. Annex 1. Departament d'Història Medieval U.B. SERRA, R. (1992). La mort al Berguedà medieval. A L'Erol nº 38. Àmbit de Recerques del Berguedà. Pàgs. 23-26.