Sardanes de Sant Llorenç
Sant Llorenç d'Hortons

Plaça Europa

Música i dansa
    dels autors
    Jordi Montlló Bolart

El poble de Sant Llorenç d'Hortons disposa d'un corpus de set sardanes dedicades que s'han acostumat a estrenar-se durant l'aplec sardanista que es fa a mitjans de juny. El llistat de sardanes i els seus compositors és el següent: L'any 2006 es va estrenar "Aplec de Sant Llorenç" del compositor Josep Clavé l'any 2007 es va estrenar "Anys de Franquesa" de Dani Gasulla; l¡any 2008 fou "Sant Llorenç Gran Reserva" de Pitu Chamorro; l'any 2009 "Entre Vinyes i pujols" de Joan Lozano; l'any 2010 "Sardanes a Sant Llorenç" també de Josep Clavé; l'any 2011 "En Ramon de Sant Llorenç" de Javier Forcada i l'any 2012 "Petunies i gladiols", que és el nom del grup sardanista local, obra del compositor Tomàs Gil Membrado.
    Es tracta de composicions sense lletra.

Informació facilitada pel Grup Sardanista Petúnies i Gladiols

El primer aplec sardanista que es va organitzar a sant Llorenç d'Hortons es va celebrar el 17 de juny de l'any 2006 i s'ha anat organitzant ininterrompudament fins el present pel grup sardanista Petúnies i gladiols.