Sardana "L'Ermita de Collbàs"
Carme

Santuari de Collbàs

Música i dansa
    Francesc Mas i Ros (1901-1985)
    Jordina Sales Carbonell; Natalia Salazar Ortiz

Es tracta d'una sardana per a cobla del prolífic compositor de Caldes de Malavella Francesc Mas i Ros, creada l'any 1973 i dedicada al poble de Carme. Aquesta obra va obtenir el premi "Sardana de l'Any" el 1974.

La composició musical "L'ermita de Collbàs" va guanyar el premi Sardana de l'any en la seva tercera edició celebrada l'any 1974. El premi Sardana de l'Any és un concurs de reconegut prestigi on hi participen 80 sardanes seleccionades entre les estrenades durant l'any. Aquest certamen musical es va començar a celebrar l'any 1972 amb una interrupció entre els anys 1987 i 2003. Francesc Mas i Ros va compondre gairebé dues-centes cinquanta sardanes, de les que en gravà en discos de vinil més de mig centenar, un rècord que només li disputaria el compositor Ricard Viladesau. La major part de la seva producció foren encàrrecs de persones i agrupacions sardanistes i les seves sardanes són molt apreciades en els aplecs que se celebren arreu del país.

-http://www.starzik.es/mp3/tracks/L_Ermita_de_Collbas_2x2_-3234481.html (pàgina de descàrrega de la sardana, que permet escoltar-ne un fragment de forma gratuïta) -http://www.eumar.net/masros/master.htm (particel·les de la sardana pels diferents instruments de la cobla)