Sardana Joves Odenencs
Òdena

Música i dansa
    Carles A. Casanova Miranda
    Carles A. Casanova i Miranda
    Josep-Vicenç Mestre i Casanova

"Joves Odenencs" és una sardana composada pel músic odenenc Carles A. Casanova Miranda. Fou dedicada a la colla sardanista homònima, de la qual l'autor en formava part com a ballador.

L'any 1984 en el decurs del tretzè concurs de colles sardanistes d'Òdena es van presentar dues colles sardanistes locals, Joves i Petits Odenencs. L'any següent una tercera, Esclat Odenenc. Finalment el 1988 una nova colla local es va incorporar a l'escenari sardanista de Catalunya, Llavor Odenenca. Simultàniament i només de forma puntual també es va incorporar "Espurna Odenenca". Amb el pas dels anys aquestes colles van anar desapareixent i en el decurs del mateix concurs de colles que les va veure néixer, el d'Òdena, fou el darrer escenari on va participar la colla "Joves Odenencs" l'any 1993.
    La sardana es va estrenar a inicis dels anys noranta en el decurs del concurs de colles sardanistes d'Òdena.

MESTRE CASANOVA, Josep-Vicenç. La Sardana a Òdena. Amb motiu del 25è Concurs de Colles Sardanistes. Òdena: Ajuntament d'Òdena, 1996.