Sardana de Montgat
Montgat

Montgat

Música i dansa
    Marta Lloret Blackburn

La lletra de la sardana de Montgat comença així: "Montgat ets de la costa catalana un poblat molt joliu i petitet gentil com una sardana i situat en bell indret. Els clavells, les roses, lletçamins i dalies enjoïellen els teus camps tot escampant els seus flaires per arreu dels aires com l'ocell va espargint també son festiu cant. Montgat ets Tens masies centenàries i una indústria floreixent Tens bon clima i bones aigües i ets bressol de bona gent (…)".

Informació facilitada per Abelard Chimisanas.

La sardana "Montgat" va ser estrenada el dia de sant Esteve del 1960 al Centre Recreatiu i Cultural de Montgat per la S.C. Joventut Tianenca. La lletra va ser composta per Josep Mata i Gabarró, i va fer-ne la música Joan Josep Chalaux Forns.