Melonades i sindriades a les Bateries Montgat

Parc de les bateries

Costumari
La costum es va perdre després de l'esclat de la Guerra Civil.
Sense accés
Marta Lloret Blackburn

Durant les nits d'estiu amb lluna plena era típic que els tianencs anessin a fer sindriades o melonades a la zona de les Bateries PALLEJÀ PUJOL (1997:12). Les cucurbitàcies sovint s'anaven a buscar a la botiga de Cal Garrofaire de Tiana, que regentava Pere Romeu.

La costum dels tianencs d'anar a la zona de les Bateries es remunta a principi del segle XX, quan anaven a avistar els disturbis que es produïren a la ciutat comtal durant la Setmana Tràgica. Amb l'esclat de la Guerra Civil, la zona quedà militaritzada de nou, quedant-hi prohibit l'accés de civils. L'any 1985 es va retirar la guarnició militar i el següent any adquirí la titularitat municipal, però la costum no es va recuperar.

PALLEJÀ, J.M. Diari de la Guerra Civil a Tiana 1936-1939. Argentona: Col·lecció Costa de Llevant. 1997.