Santa Magdalena de Bell-lloc (Vella)
Sallent

XII
    Ruïnes
    Catàleg Urbanístic (26-5-1999)
    Lluís Len / Jaume Perarnau

Edifici romànic del segle XI. Per les poques restes físiques que es conserven, s'endevina una estructura d'una sola nau i absis semicircular amb porta d'entrada a ponent. Els murs que es conserven no tenen gaire més d'un metre d'alçada, destacant les restes d'una finestra de doble esqueixada a l'absis.

Era sufragània de la parroquial de Sallent. Al costat s'observen restes de l'antiga sagrera

Tot i que es pot datar a finals del segle XI, no està documentada fins el 1210. Al segle XVII es va construir una nova església al pla proper al Mas Martorell.

AA.DD. "Catalunya Romànica" .- Ed. Enciclopèdia Catalana .- Barcelona 1984 .- Vol. XI .- p.360 AA.DD. "Inventario histórico, artístico, arqueológico de la provincia de Barcelona. Sallent" BENET, Albert "Història del Bages" .- Ed. Parcir .- Manresa 1988 .- Vol. II .- p.278