Sant Sebastià votat
Vilanova del Vallès

Explicada pel Sr. Francesc Escalé
    Joan Vicens i Tarré

El 10 d'octubre es el dia de Sant Sebastià votat i es fa missa a Santa Quitèria i després es fa un arròs per tots els assistents. Es fa una petita processó amb la imatge de Sant Sebastià pels voltants de Santa Quitèria. Abans la gent anaven a dinar a bosc i amb el temps ha donat l'arròs popular. La festa es va el diumenge més a prop del dia de Sant Sebastià perquè tothom hi pugui assistir. El vot de Sant Sebastià va ser perquè el 1854 Vilanova i Catalunya va patir un còlera i es va establir que el dia que s'acabés el còlera es demanaria festa. Aquest dia va ser el dia 10 d'octubre. El dia 20 de Gener dia de Sant Sebastià es fan uns panets rodons que es beneeixen i es mengen per no tenir el còlera