Aplec de Santa Quitèria
Vilanova del Vallès

Parròquia de Santa Quitèria

XIX.XX
    Explicada pel Sr. Francesc Escalé
    Joan Vicens i Tarré

Aplec que se celebra a l'església de Santa Quitèria el tercer diumenge de Maig. Ara es fa el diumenge de Pasqua Granada. L'aplec consta de: exposició de flors, la missa cantada pel cor parroquial, es fa la processó amb la imatge de Santa Quitèria. Abans la imatge era portada pels 4 germans de can Serralta perquè el pare era un gran cuidador de la imatge. La processó es feia a l'entorn de Santa Quitèria. Avui dia només es fa per la plaça. A la tarda hi han actes populars: sardanes, ball, etc...Tot de tipus cultural. Abans es feia ball rodó a la plaça de cal Soldat. El sermó de la diada el fa un capellà de fora. A la imatge se li ofereixen ciris. Santa Quitèria està invocada contra la ràbia per això té un gos al costat.

A partir d'aquest aplec es va formar el Cor Parroquial amb un ran nivell. Canten a les misses de comunió, per Nadal poel 10 d'octubre, etc.... El dia de Santa Quitèria es fan unes rosques de pa que es beneeixen i es venen per menjar (contra la ràbia)