Sant Salvador de Clariana
Argençola

Situada en una zona de bosc pròxima a Cal Casanovas, en un camí que porta a Cal Gotzo de Baix.

XVII-XIX
    La coberta no es conserva i l'estucat interior està quasi perdut.
    Jordi Seró i Ferrer. IN SITU S.C.P.

Petita capella situada a l'entorn de Cal Casanovas en el camí que porta a Cal Gotzo de Baix. Es troba en una zona boscosa i amb vegetació abundant. És de planta rectangular, d'una sola nau, i amb volta de canó, tot i que no conserva la coberta. Parets de pedra amb carreus escairats a les cantoneres La façana d'ingrés s' orienta a l'oest i presenta una entrada rectangular amb una gran llinda de pedra, on es pot observar amb dificultat dues dates, la de sobre nomes "16.." i la de sota " 1662?". Té dos contraforts a la façana nord.

Hi ha poques dades sobre la historia d'aquesta capella. Tot i ser del segle XVII, les primeres noticies que en tenim son del XIX. El volum "Nueva demarcación parroquial" de 1855 no en parla. El qüestionari de 1918 l'esmenta però com a capella en ruïnes i en desús. El volum "Estado de las parroquias el 1854" l'esmenta com a capella i no esmenta pas que estigui en desús i per tant s'ha de suposar que estava en ús. El volum de visites pastorals del bisbe Jordà (1866-1872) no en parla. El volum de visites pastorals del bisbe Morgades (1882-1899) tampoc no en parla.