Sant Salvador
Caldes de Montbui

II aC-V dC
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal
    Sí (CC.AA 3136)
    Laura Bosch Martínez

Inscripció epigràfica que hauria aparegut en aquesta suposada vil·la, concretament al subsòl de la masia que es troba a ponent. En aquest jaciment aparegué de forma ocasional una inscripció dedicada a Isis (CIL II 4491). Es tractaria d'un fragment que formaria part d'una gran placa en honor a Isis i que hauria estat dedicada per PUBLI LICINI FILET i LICINA PEREGRINA lliberta de CRAS. La làpida estaria datada en el canvi d'era, segons Mayer i Rodà, l'any 1984. El poc material recollit en superfície i que es conserva en el Museu Municipal de Caldes, no aportà cap referència cronològica

Conegut també com Ermita de Sant Salvador. Durant el treball de camp realitzat el mes de novembre de l'any 2008 no s'ha trobat cap indici superficial que permeti localitzar aquest jaciment.

Inscripció epigràfica que hauria aparegut, en el subsòl de la masia.En aquest jaciment va aparèixer una inscripció dedicada a Isis que formaria part d'una gran placa dedicada per PUBLI LICINI FILET i LICINA PEREGRINA lliberta de CRAS. J.Estrada, en el seu llibre de l'any 1969, titulat "Vías y poblamiento romanos en el Área Metropolitana de Barcelona" parla de l'existència d'una vil·la romano-republicana en aquest indret.
    L'any 1993, amb motiu de la revisió de la Carta Arqueològica, es visità el lloc, però no es constataren restes arqueològiques en superfície.

ESTRADA, J. (1969). Vías y poblamiento romanos en el territorio del Área Metropolitana de Barcelona. Barcelona.
    MAYER, M. i RODÀ, I. (1984). La romanització del Vallès segons l'epigrafia. Museu d'Història de Sabadell. Sabadell.
    MIRÓ, C. (1986). El nucli romà de Caldes de Montbui. Barcelona.