Sant Pere de la Tosquella
Pujalt

Ctra. N-141a
    Entre la ctra. i l'inici del camí de Cal Català

En ruïnes.
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Les restes de l'església de Sant Pere de la Tosquella foren descobertes en obrir la carretera de Pujalt a Conill, prop del camí de Cal Català. Actualment es conserva part del mur septentrional i s'intueixen els murs restants coberts d'enderroc i que denoten un edifici de planta rectangular de 90m quadrats aproximadament.

Segons mossèn Jaume Corbatera, l'any 1924 es va obrir la carretera de Calaf a Tarroja i es van localitzar les restes d'un convent i església, que segons tradició es corresponien a les de Sant Pere de Tosquella.

CORBATERA, J. (1924). Notes històriques de la Vila i Parroquia de Sant Andreu de Pujalt. Sense editar.
    PLADEVALL, A. Dir. (1992). Catalunya romànica. El Penedès, l'Anoia. Vol XIX. Enciclopèdia catalana. Barcelona.