Sant Pere de Clarà
Argentona

Veïnat de Clarà. Ctra. BV-5106, a Òrrius

XIII
    Regular
    Es troba en un relatiu bon estat, però tant la teulada com alguns elements de façana necessiten una restauració i consoldació, ja que amenacen despreniments. No obstant, s'observa que periòdicament s'han realitzat tasques de manteniment.
    Sí IPA : 6/8310
    Arquebisbat de Barcelona
    Anna Soteras i March / ACTIUM

L'únic edifici que es conserva de l'antic convent. Es tracta d'una petita capelleta, d'estil gòtic, que ha aprofitat elements anteriors de tipus romànic. Nau pràcticament quadrada, amb accés lateral, connectada a est amb el presbiteri, d'origen romànic.

L'any 1080 Adelaida Guadald cedí el lloc al monestir de l'orde de Cluny, sotmès a Sant Pere de Casserres fins el 1359. En el 1597 va passar a dependre del Bisbat de Solsona, que l'arrendà als March d'Òrrius. Al 1730, sense culte i degradat per usos utilitaris, fins que per compra de la família Figueres es restaurà. Possiblement sota la direcció de l'arquitecte Rubió i Bellver, que era l'arquitecte de la família.

Gran enciclopèdia Catalana. Barcelona, 1973. Vol 5. P. 204 Gran Geografia Comarcal de Catalunya. Fundació Enciclopèdia Catalana. Barcelona, 1982. Vol. 6: El Vallès i el Maresme. BONET I GARÍ, LL. I col. (1983) Les masies del Maresme. Estudi de les masies, elements defensius, ermites i molins, Ed. Montblanc-Martín. C.E.C. Barcelona.