Can Carmany (Mas Rovira)
Argentona

Ctra. C-1415. Veïnat de Clarà.
    Al marge superior de la Carretera a Dosrius.

XVI
    Dolent
    Degut a l'abandó successiu dels diferents cossos, s'està produïnt un enrunament generalitzat de teulades i elements sobresortints de façanes, com balcons i ampits.
    Ref. cad.: 002200DG50A024
    Anna Soteras i March / ACTIUM

Masia de planta baixa, pis i golfes, de dos cossos principals formant angle, que es podria catalogar com del tipus II si ens fixem en el cos que presenta el portal principal, adovellat. Conserva les obertures emmarcades amb pedra treballada, així com un rellotge de sol. La resta de construccions s'han anat realitzant adossades a aquests primers, formant una agrupació d'edificis de diferents factures i èpoques. L'era és conjunta per a totes elles, quedant sobreelevada respecte als terrenys de conreu, aguantada per uns murs de contenció que remata una tanca d'obra i reixes de ferro forjat, com el que podem observar en el barri d'accés des de la carretera, realitzat a finals del segle XIX. A la part de darrera de la masia s'hi troben les restes de la bassa per als camps i la casa.

La seva localització la convertia fita visual de la sortida d'Argentona cap a Dosrius.

SUBINÀ, Enric; CALVO, Oriol; LLADÓ, Francesc; LLADÓ, Julià; FARELL, David. "Les masies d'Argentona", Fonts, 8. Octubre 2001, pp. 11-15