Sant Pau, 14
Premià de Mar

Sant Pau, 14

Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Text refós 2010
    Jordi Montlló Bolart

Casa de dos cossos de planta rectangular, de planta rectangular que fa cantonada amb el carrer de l'Eixample i fa mitgera amb la casa veïna per la façana de llevant. Consta de soterrani, planta baixa sobre aixecada, planta pis i coberta plana practicable amb el volum d'escala. La façana principal orientada al nord es genera a partir d'una composició simètrica amb tres eixos de verticalitat que es defineixen, en planta baixa amb una porta d'accés central, d'arc deprimit còncau i dues finestres laterals amb reixes de ferro i també d'arc deprimit còncau. A la planta pis, es defineix amb un balcó central amb barana de ferro i dues finestres laterals; totes d'arc deprimit còncau. El parament de la façana és un estucat llis pintat de blau amb sòcol petri, motllura entre planta baixa i pis, recreixement pintat de blanc al voltant de les obertures, cornisa i coronament fent d'ampit de balustrades. A la façana lateral, de ponent, hi ha dues portes secundàries i en un mateix eix una balconada de balustrada e planta baixa, una petita obertura reixada en el soterrani i un balcó amb balustrada en planta pis. A migdia hi ha un pati annex a l'habitatge.

El tram més antic d'aquest carrer és el delimitat a llevant pel carrer Joan Prim i a ponent pel carrer del Nord; pel que fa a les cases amb façana orientada a migdia. El tram entre el carrer del Nord i Francesc Moragas, formen part de l'eixample dissenyat per la integració de nous habitatges relacionats amb les industries Serra i Oller, Foneria Roure i Puiggròs.