Sant Nicolau
L'Ametlla del Vallès

Turó de Sant Nicolau

Pla Especial de Protecció Patrimoni Arquitectònic
    Virgínia Cepero González

Ermita d'una sola nau, de planta rectangular. L'actual capella, refeta amb una doble paret a la cara de tramuntana, fou probablement construïda sobre l'edifici romànic, tot i que actualment l'arrebossat de l'aparell no permet destriar-ne les parts primitives. Les seves mesures aproximades són 12 m de llarg per 6 m d'ample.
    A la façana de ponent, destaca el campanar d'espadanya amb arc de mig punt i la porta d'accés de llinda plana. La façana septentrional conserva els vestigis d'una petita barbacana o ràfec. A la façana meridional hi ha una porta d'estil romànic.

AA.DD. (1991). Vallès Oriental i Vallès Occidental. Catalunya Romànica. Ed. Gran Enciclopèdia Catalana, vol. XVIII. Barcelona.