Sant Miquel del Soler
Gurb

A 1600 metres per carrers i pista asfaltada de la carretera BV-4601, punt quilomètric 1'100

L'arrebossat es troba escrostonat.
    Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
    Jordi Compte

La capella de Sant Miquel del Soler es troba integrada en un volum adossat a la masia del Soler, uns metres a l'oest de la carretera C-17
    La capella es troba a l'interior d'un volum adossat a l'est de la masia del Soler, de manera que sobre l'església el volum adossat forma una terrassa i en la façana est, les dues petites obertures circulars que corresponen a l'església, queden integrades en finestres de majors dimensions que segueixen la distribució del volum. Els murs són de maçoneria de pedra arrebossats, en alguns punts escrostonat. La façana principal, orientada al sud, és la única on la capella no es troba integrada en el volum adossat de la masia i conté un portal d'arc de mig punt emmarcat amb obra, dues petites obertures al nivell superior i un petit campanar d'espadanya d'un sol ull.

Antigament es celebrava un aplec a l'església.