Sant Martí de Comalrena
Olost

Sector est del terme municipal
    A 2350 metres per pista forestal de la carretera BV-4405, punt quilomètric 0'050

Presenta l'arrebossat parcialment escrostonat i alguna esquerda als murs.
    Jordi Compte i Marta Homs

El pedró de Sant Martí de Comalrena es troba situat al sud-oest de la masia de Comalrena, en un punt elevat entre el torrent del molí de Sallent (oest) i un gran camp (est). Es tracta d'un pedró de planta rectangular de 1'37 x 1'70 metres i 2'70 metres d'alçada construït amb murs de maçoneria de pedra arrebossats i cobert amb teulada de doble vessant de lloses de pedra. Presenta una única obertura rectangular envoltada amb un ample bisellat del mur i coronament d'arc de mig punt, orientada a l'est. Sobre la obertura hi ha una data inscrita, força erosionada que no permet desxifrar l'últim número: 178?. Al peu del pedró hi ha uns graons de pedra i una escalinata, coberta amb vegetació, que salva el desnivell del terreny en el qual es troba bastit el pedró.