Sant Jaume
Vilafranca del Penedès

Prehistòric
    Neolític
    troballes superficials
    Pla d'ordenació urbanística municipal de 2003
    Jordi Montlló Bolart

Troballes superficials de restes d'indústria lítica: perforadors, geomètrics (un trapezi), denticulats, gratadors, làmines, ascles retocades...) sobre un terreny molt erosionat amb un pendent lleuger vers l'est, prop del cim l'elevació cretàcica de Sant Jaume, d'uns 50 x 15 m d'extensió.

Prospeccions que va fer Martí Grivé i alumnes seus, als anys 30.
    Prospeccions de J. Mestres i Mercadé als anys 70.

GRIVÉ, M. (1930). "Uns micròlits a Sant Jaume", dins Quaderns Mensuals d'Acció, vol.II setembre - octubre de 1930. Vilafranca del Penedès, pàg.148.
    MONFORT, Jordi. (1972). Talleres líticos de superfície del Penedes y extensiones. Tesi de Llicenciatura. Barcelona: Universitat de Barcelona, setembre de 1972. pp. 178-186.