Sant Antoni Abat de les Heures
Perafita

Sector nord-est del terme municipal
    A 900 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 13'650.

XVII-XIX
    Jordi Compte i Marta Homs

L'església de Sant Antoni Abat de les Heures s'adossa a la façana nord de la masia de les Heures. L'església és de planta rectangular coronada amb teulada de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior. Està construïda amb murs de maçoneria de pedra irregular, parcialment arrebossats, i cantonades diferenciades de carreus de majors dimensions.
    La façana principal, orientada a l'oest, presenta un portal d'accés emmarcat amb brancals i llinda de pedra bisellada. A la llinda hi ha inscrit el monograma de Crist IHS amb una creu, els tres claus de la crucifixió a sota i la data de 1646. Al costat de la data hi ha dos medallons on hi ha dues inscripcions. La inscripció del medalló de l'esquerra posa: CAPELLA DE SANT ANTONI ABAT; i la inscripció del medalló de la dreta: RENOBADA LO AÑ 1860. Sobre el portal s'obre un òcul emmarcat amb pedra bisellada.
    La façana nord es troba coronada per un campanar d'espadanya on hi ha una campana; sota carener s'obre un petit òcul emmarcat amb pedra.
    La façana est presenta tres finestres: una emmarcada amb brancals i coronament de maó; una altra emmarcada amb monòlits de pedra treballada i una última que combina monòlits de pedra i maó en el seu emmarcament.

GAVÍN, Josep M (1984). Inventari d'esglésies. Osona. Volum 15. Arxiu. Gavín.