La Puríssima del Castell
Perafita

Sector central del terme municipal
    A 200 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 11'450.

ALMENSA GESTION, SL. C. Hermenegilda Martinez, 6. 2800. Madrid
    Jordi Compte i Marta Homs

La capella de la Puríssima del Castell es troba adossada a l'extrem nord del Castell, dins el recinte tancat. La capella està construïda amb murs de maçoneria de pedra irregular. La part de la dreta de la capella presenta una secció octogonal i la part de l'esquerra és de forma rectangular. La façana principal, orientada al nord-est, presenta un portal central coronat amb un arcada de mig punt emmarcada amb maó i revestiment de guardapols de pedra. Aquesta arcada es troba sustentada per dues columnes de pedra que flanquegen el portal, i presenten capitells amb motius vegetals esculpits. A la part central de l'arcada, tapiada, hi ha el dibuix en vermell d'una creu grega. Sobre el portal s'obre una finestra coronada amb arc de mig punt, resseguida amb guardapols, sustentada amb dues columnes de pedra amb capitell de decoració vegetal. Corona la façana un campanar d'espadanya d'un sol ull construït amb maó que conserva una campana.
    A la part esquerra de la capella, a la secció rectangular, s'hi obre un òcul emmarcat amb maó.

GAVÍN, Josep M (1984). Inventari d'esglésies. Osona. Volum 15. Arxiu. Gavín.