Salelles
Santa Maria de Merlès

Sector sud-oest del terme municipal
    A 8300 metres per pista forestal de la carretera BV-4401, punt quilomètric 11'750.

Dolent
    La masia està completament enrunada i només es conserven els murs de càrrega fins a una alçada mitjana d'uns 2 metres.
    Jordi Compte i Marta Homs

Salelles està situada a l'extrem sud-oest del terme municipal, en un punt lleugerament elevat sobre la riera de Merlès.
    Es tracta d'una masia de grans dimensions completament enrunada, formada originalment per un volum central de planta quadrada i diverses estructures i volums al costat, alguns dels quals probablement també estava destinat a l'habitatge. Els murs de càrrega, conservats fins a una alçada que varia entre 1 i 4 metres, són bastits amb maçoneria de pedra i amb carreus treballats delimitant les cantonades. Pel que fa a les obertures, només se'n observa una en totes les restes de l'edifici, emmarcada amb pedra treballada. La vegetació cobreix bona part dels murs de l'edifici i n'omple tot l'interior.