Safareig de Can Ribot
Santa Coloma de Cervelló

Rere la Finca del C/ Avinguda Comte Berenguer, 125
    A Cesalpina, a l'oest de la Masia de Can Ribot, en una zona boscosa.

Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Restes d'un safareig de planta quadrangular fet amb maons i tot arrebossat amb ciment que encara conserva els blocs de pedra inclinats on es rentava la roba. La resta de murs laterals estan coronats amb maons disposats plans. Aquest safareig podria recollir aigües de la font de Can Ribot que no s'ha localitzat.
    Al seu interior hi ha una pintada on es llegeix "Respetad la Fuente". En una de les pedres de rentar hi ha incís un cor amb una cara somrient a l'interior.

El Mas de Can Ribot està situat a la urbanització de Cesalpina. Amb origen en època medieval, la seva època d'esplendor fóu el segle XVIII, i ha anat evolucionat al llarg dels segles, deixant al seva activitat agrícola per esdevenir restaurant, i escola actualment.