Safareig de Cal Roser
Vallcebre

Cal Roser

Del safareig queda només la línia del cobert a la paret de la casa.
    OPC - María del Agua Cortés Elía

Resta d'un antic safareig públic situat al nucli del poble de Vallcebre al costat de la casa Cal Roser a la Plaça de l'Ajuntament.

El safareig de Cal Roser es va construir als anys 1950, quan la gent del poble encara utilitzaven el torrent per rentar la roba. Les cases aïllades tenien el seu propi safareig, i hi havia safareigs als ravals, com ara el safareig de Cal Pons a Belians, d'ús comuntari. El safareig de Cal Roser tenia forma de "L" i capacitat per a 6-7 persones i era parcialment cobert. S'omplia amb aigua canalitzada del torrent. Per això no es podia utilitzar després de pluges quan l'aigua baixava tèrbola, o a l'estiu quan el torrent s'eixugava. Amb la construcció del safareig de Cal Teixidor l'any 1964 i l'arribada de les primeres maquines de rentar roba, es va deixar d'utilitzar el safareig de Cal Roser. Fonts orals de la gent gran del poble.