Safareig de la Font Xaleta
Vallcebre

Vallcebre

El safareig es va quedar tapat amb deixalles i vegetació.
    OPC - María del Agua Cortés Elía

Safareig públic ubicat al mateix poble de Vallcebre, entre les primeres cases de la banda nord-est dell nucli del poble i els horts i camps.

El safareig de la Font Xaleta és un dels safareigs públics més antics del poble. Hi cabien tres persones, dues a una banda, i una al costat, i s'havia de rentar agenollat. S'alimentava el safareig amb aigua de la Font Xaleta, una font acondicionada amb trossos de teula i de morter per servir com un dipòsit d'aigua. Quan les primeres maquines rentadores van apareixer al poble, el safareig va caure en desús. No es coneix la data de construcció del safareig, però sembla ser de la primera meitat del segle XX. Fonts orals de la gent gran de Vallcebre.