Ruta Verda
Sant Esteve Sesrovires

S'accedeix pel Parc Canals i Nubiola

Dissenyada per GIRES (Grup d'Investigacions i Recerques Espeleològiques Sesrovires
    varis propietaris
    Manuel Julià i Macias / Margarita Costa Trost

És un recorregut de 5 km i 740 m que comunica el nucli urbà amb la Coma i els tres sectors de Vallserrat a través de l'entorn natural del municipi. El recorregut s'inicia al Parc Canals i Nubiola i es dirigeix cap el Torrent dels Canals, el Torrent de Can Sitges, travessa la línia de ferrocarril FGC, passa pel Torrent de l'Afilador, el Torrent dels Canals i finalitza al Parc Canals i Nubiola. El desnivell de la passejada va des dels 148 metres pujant suaument fins els 274 metres i des d'aqui es torna al punt inicial amb una suau baixada.

La Ruta Verda se situa gairebé en tot el seu recorregut als fondals i torrents. La vegetació dominant a l'entorn dels torrents és una pineda de pi blanc (Pinus halepensis), amb un sotabosc arbustiu mediterrani dominat pel llentiscle (Pistacia lentiscus) i l'aladern (Rhamnus alaternus), entre d'altres. Pel que fa als ocells s'hi poden observar merles, tudons, garses, garrafons, rossinyols bords, mallerengues, orenetes, falciots i pit roigs , entre altres.

La ruta verda de Sant Esteve Sesrovires. Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires