Roure de Santa Eugènia del Gomar
Moià

Al Pla del Gomar.

Espècimen botànic
    Ordenança fiscal, 32, 2011
    Cristina Casinos

Roure situat en el camí de terra que es dirigeix a l'ermita preromànica de Santa Eugènia del Gomar. Arbre caducifoli d'escorça fina i profundament fissurada de 14 m d'alçada aproximadament. El tronc fa 2 m de perímetre i quasi tota la seva superfície és coberta per una heura. Sobre part de la superfície de l'escorça orientada al nord hi ha una placa metàl·lica d'àrea privada de caça B-10168. A l'alçada de 2,3 m aproximadament, hi ha cinc branques principals que formen una copa no molt poblada i que creix en vertical. És un arbre sa que encara no té fruit.

És anomenat popularment Roure Martinenc.

Anomenat "Quercus Pubescens" de la familia de les fagàcies i classificada com a angiosperma. Pot arribar fins els 25 m d'alçada i les fulles, de forma ovada, fan de 4 a 13 x 6 cm.

Ajuntament de Moià (2008); Ordenança fiscal núm. 32 - Reguladora de l'arbrat i recursos vegetals aprovada pel Ple en sessió celebrada a Moià el 23 de desembre de 2008. Art. 12 Disposicions Finals. Annex I. Pag. 234. Moià