Roure de l'Espà
Saldes

L'Espà. Cal Capdevila.
    A sota la casa, prop la riera

Espècimen botànic
    Cortés Elía, Mª del Agua

Es troba a la zona de l'Espà, a prop de cal Capdevila. Roure conegut també com roure de Capdevila, Quercus pubescens, té una alçada de 18,5m, volt màxim de 3,2m. No és un arbre molt ample, però està mot ben format i en un indret de molt fàcil accés. Es troba ubicat fóra de la zona del Parc Natural Cadí-Moixeró.

El Parc Natural ha fet un llistat d'arbres d'interès per tal que l'Ajuntament de Saldes els declari en conjunt com a arbres d'interès local per acord de Ple. Per a això els tècnics del Parc han elaborat un inventari amb els elements representatius al terme. Arbre caducifoli de fulles sinuades, flors femenines en grups petits i fruits en gla. Aquest és del tipus mediterràni. La fusta és molt dura i compacta, emprada en fusteria i ebenisteria.

Inventari d'elements naturals al terme de Saldes. Parc Natural Cadí-Moixeró. (2007). Inèdit.